Das Echo

Das Echo

Met de liedcyclus van Schubert in zijn achterhoofd, kwam pianist Eli't Hart op het idee om de rocksongs van Arie Spaans opnieuw te arrangeren. De klassieke componisten dienden daarbij als inspiratiebron.

Biografie Das Echo

De naam "Das Echo" is naar een lied van Schubert. Door optredens en opnamens kreeg Das Echo in 2014 steeds meer vorm. De 15 songs vormen een concept en de teksten gaan over thema's als: vergankelijkheid, wanhoop, bezinning wederopstanding, levensvreugde en afscheid. De melancholieke melodieen en de rake arrangementen komen krachtig tot hun recht met enkel piano en zang.

Eli en Arie kennen elkaar al zo'n 20 jaar en hebben veel samen gemusiceerd. Zo was Eli gedurende enkele jaren de toetsenist van de rockband Suburbs (winnaar Grote Prijs van Nederland 1997) en speelde Arie gitaar op het door Eli gecomponeerde "Marcus".

Arie is een bekende songwriter in Den Haag en schreef o.a. voor de bands Suburbs en Naked. Ook de hit Rollercoaster van Di-rect is van zijn hand. Op zaterdag 18 januari 2014 kreeg Arie de THISSSfest ouvre-award uitgereikt in De Supermarkt in Den Haag.

Recensies

Clips